ODBORNÁ PRAXE OBORU 65-42-M/01 HOTELNICTVÍ – ČTYŘLETÝ MATURITNÍ OBOR
Odborná praxe naplňuje oblast Odborného vzdělávání obsahových okruhů Gastronomie, Hotelnictví a Cestovního ruchu, Rámcového vzdělávacího programu oboru Hotelnictví.
- Celkový rozsah odborné praxe je 4 týdny, tj. 20 dnů (2 týdny – Luhačovice, 1 týden recepce Junior, 5 dnů – akce školy)
- Odborná praxe je vykonávaná v provozovnách mezinárodních hotelů zařazených
do vyšších kategorií. - Žáci se seznamují s organizací práce v odbytovém, výrobním a ubytovacím středisku, kde získávají zkušenosti z oblasti řízení středního managementu.
- Při výrobní činnosti mají možnost poznat systém plánování a sestavování nabídky, organizaci práce ve výrobním středisku i progresivní technologii přípravy pokrmů.
- Při odbytové činnosti se seznámí s formami prodeje, obsluhou hostů, vyúčtování
s hostem a banketovým obchodem. - Dále se žáci seznámí s organizační strukturou hotelu, personálním obsazením hotelu,
s úsekem front office a housekeeping. - Tato odborná praxe propojuje vědomosti a dovednosti získané v odborných předmětech Učební praxe, Management a marketing, Hotelový provoz a Cestovní ruch. Průběh odborné praxe si žáci zaznamenávají do Deníku praxe.
Výstupem odborné praxe je zpracování seminární práce. Její hodnocení a účast na odborné praxi se započítává do hodnocení odborných předmětů v daném ročníku.