kurz Barista Junior

Základní kurz techniky, výroby a přípravy kávy espresso a cappuccino, seřízení mlýnku, jako prvotní seznámení s oborem barista. Kurz je zaměřen na práci na profesionálních pákových kávovarech a profesionálních mlýncích kávy. Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy, historie a současnosti oboru barista a další důležité informace, jenž by měli o kávovém světě vědět. Kurz je určen především pro studenty odborných škol s gastronomickým zaměřením, ale mohou se ho účastnit i dospělí po předchozí dohodě. ZÁKLADNÍ KURZ BARISTA JUNIOR je doporučen Českou barmanskou asociací z.s., jako základní odborná příprava pro soutěže Mistr kávy®.

Praktickou část tvoří 2 profesionální dvoupákové kávovary a 2-3 profesionální mlýnky kávy. Dále ukázka přípravy kávy v džezvě, french press, vaccum press, drip, mocca a další.

Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou. Studenti obdrží také praktickou barevnou příručku „BARISTA“ Se všemi potřebnými informacemi a radami.

Úspěšní absolventi získají certifikát České barmanské asociace.

Cena Kurzu 1.600 Kč / za studenta – (celkem min. 24.000 Kč za kurz)

Přejít na začátek