+420 518 384 527

náměstí Svobody 318
696 81 Bzenec

info@sosbzenec.cz

Regionální soutěž cukrářů Podbeskydský ještěr

Dne 13. února 2020 proběhl na Střední škole gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku Místku již 6. ročník soutěže pod názvem Podbeskydský ještěr.

Soutěže se zúčastnilo 12 gastronomických škol.

Naši školu reprezentovala žákyně Veronika Opavská. Pod vedením svého učitele odborného výcviku Bc. Michala Jagoše se svědomitě připravovala na nelehký úkol.

Za 5 hodin práce měla vytvořit slavnostní dort do hmotnosti 4 kilogramů na libovolné téma. Veronika v pódiovém vystoupení vytvořila patrový, technicky náročný, moderní dort zdobený karamelovým květem. Ozdoby z taženého karamelu jsou odbornou komisí velmi dobře hodnoceny, jelikož se jedná o náročnou cukrářskou techniku. Náplň dortu směřovala Veronika do chuti ,,Piña Colada‘‘. Kokosovou náplň doplňovalo želé s ananasu.

Klidná a precizní práce vyzvedla naši soutěžící až na nejvyšší ocenění. V silné konkurenci ostatních škol získala 1. místo.

Opět tým ze bzenecké školy získal to nejvyšší ocenění a do školní sbírky přivezl zlatou medaili, pohár, krásné věcné ceny a to nejcennější, plno zážitků a zkušeností.

 


Regionální soutěž cukrářů Podbeskydský ještěr Regionální soutěž cukrářů Podbeskydský ještěr Regionální soutěž cukrářů Podbeskydský ještěr Regionální soutěž cukrářů Podbeskydský ještěr Regionální soutěž cukrářů Podbeskydský ještěr Regionální soutěž cukrářů Podbeskydský ještěr