+420 518 384 527

náměstí Svobody 318
696 81 Bzenec

info@sosbzenec.cz

GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018

 Bzenecké cukrářky jsou opět nejlepší

Dne 15. 3. 2018 se žáci a učitelé odborného výcviku oboru Cukrář vydali do Hradce Králové na významnou gastronomickou soutěž.

Zúčastnili se spolu s 240 soutěžícími XXIII. ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018.

Jako každoročně žákyně soutěžili v několika kategoriích. Letos nově i v kategorii Cukrárna roku. Měsíc se pilně připravovali, sledovali moderní trendy, zkoušeli nové technologie a vylepšovali svá díla. Příprava byla velmi náročná. Neboť komise na soutěži přísně hodnotí hlavně kreativitu a originalitu, obtížnost technik, dodržení zadání, celkový vzhled a prezentaci. V silné konkurenci bylo velmi těžké uspět. Ale bzeneckým cukrářkám se pod vedením zkušených učitelek Bc. M. Uherkové, Bc. K. Baťkové, L. Maléřové a Bc.  M. Jagoše krásná díla povedla.

V kategorii Cukrář junior žákyně druhého ročníku Tereza Mikesková získala nejvyšší počet bodů zlaté pásmo - 1. místo. Vyrobila moderní Petit fours, doplněné čokoládovým monumentem s karamelovým květem. Svou kompozici  nazvala ,,Variace na zelenou‘‘.

 

Další úspěšnou kategorií byla Artistika junior. Kde již ostřílená soutěžící, třeťačka Kateřina Kulyková se umístila ve stříbrném pásmu. Její krásný výtvor z karamelové hmoty je vyroben na téma ,,Křehký svět‘‘. K výrobě monumentu se používá foukaný, tažený a litý karamel barvený potravinářskými barvivy.

 

V nejmladší kategorii Cukrář kadet jsme měly dvě želízka v ohni. Teprve prvačka Kateřina Ondříšková  získala zlaté pásmo - 4. místo. Její dort v moderním trendu v bílé čokoládě byl naplněný šlehačkovými náplněmi s příchutí želé z čerstvých jahod.

 

Kategorii Kadetů vyhrála a získala zlaté pásmo a 1. místo žákyně třetího ročníku Veronika Prokopová. Vyrobila čokoládový dort s centrální ozdobou z karamelové hmoty a čokolády. Povrch dortu byl pokryt čokoládovou rosou z hořké čokolády.

 

Do nové kategorie Cukrárna roku jsme přivezli dezerty, které vyrábíme k slavnostním příležitostem. Tyto dezerty jsou nazdobené ozdobami z čokolády. Musí být nejen vzhledově perfektní ale i výborné na chuť. Vsadili jsme na karamelovou, čokoládovou a malinovou chuť. A to mělo úspěch. Naše školní cukrárna v této kategorii byla nejlepší a tím získala zlaté pásmo a 1. místo.

 

Nejlepší ocenění, které jsme ještě získali je Cena Milana Burdy. To je nejvyšší ocenění pro školu, která připravuje žáky na soutěže v oboru Cukrář. 

 

A tak jsme si znovu ověřili, že ze bzenecké školy jsou ti nejlepší cukráři. I malá škola jako jsme my,  dokáže držet trendy se světovou cukrařinou.


GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018 GASTRO HRADEC Vitana Cup 2018